Hírek

Elérhetőségek

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hirdetménye

Megéri láthatóvá tenni magunkat!

 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy – tekintettel a téli borongós időjárásra – megfelelően tegyék magukat láthatóvá a nap minden időszakában. Ezzel az apró, de figyelmes lépéssel akár életeket menthetünk. A kerékpáron ülve azt gondoljuk, hogy ugyanolyan jól láthatók vagyunk, mint a közlekedésben részt vevő, jól kivilágított gépjárművek, pedig korántsem így van. Ebben az időszakban a települések lakossága már sötétben tér haza a munkahelyéről, az iskolákból, óvodákból, így a forgalom is ezen időszakban sűrűsödik.

 

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!”
A fényvisszaverő eszközök használata életmentő lehet lakott területen belül azokban az esetekben is, amikor az nem kötelező! A láthatósági mellény mellett, vagy a helyett a nem sötét színű, jól látható hétköznapi ruházat viselése is sokat jelenthet egy baleset bekövetkezésének megelőzésében.

 

Megéri a kerékpárokat megfelelően kivilágítani, esetleg láthatósági mellény felvenni, mert a gépjárművek között életveszélyes lehet ezek nélkül sötétben közlekedni!

 

 

 

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság